Közösségi mosdóhelyiség

Mosdóhelyiség takarítás géppel, hatékonyan

A nagy kapacitású közösségi mosdóhelyiségek takarítása állandó kihívás elé állítja a létesítmény üzemeltetőket. A forgalom miatt állandóan a takarítás időigénye és a lezárásból adódó kellemetlenségek közt kell egyensúlyozni. Gépi takarítással a gyorsaság és az eredményesség egyszerre valósul meg.

A közösségi mosdóhelyiségek takarítása és fertőtlenítése egy világszerte fontos probléma. A felületek takarítása a látható szennyeződések eltávolítását jelenti, míg a fertőtlenítés a szabad szemmel nem észlelhető mikróbák hatástalanítását célozza. Ezek a mikroorganizmusok számtalan fertőzés átadásáért lehetnek felelősek. Ez azt is jelenti, hogy a nyilvános mosdók valódi tisztán tartásához nem elég a takarítási feladatokat elvégezni, de időszakos fertőtlenítés is szükséges.

A Santoemma Mosdó Programja innovatív és szabadalmaztatott rendszerekből áll, amik tetszőleges típusú és méretű közösségi mosdóhelyiségek takarítására és fertőtlenítésére egyaránt alkalmasak. Az adott feladatra tervezett célgépek alkalmazásával a kézi takarításhoz képest jóval rövidebb idő alatt lehet kimagasló és garantált eredményt elérni. Így végre egyszerre válik megvalósíthatóvá a magas higiéniai standard, a jelentős produktivitás és a takarító személyzet munkával való elégedettsége.

A Santoemma többféle egyedi rendszert és gépet fejlesztett ki, amelyek pontosan illeszkednek a különböző területek típusához, méretéhez és optimális higiéniai tervéhez.

A Santoemma gépek alkalmankénti, rendszeres, vagy akár napi szintű beavatkozásokra is használhatók.

A Santoemma Mosdó Program előnyei:

 • A szennyeződések teljeskörű eltávolítása
 • Átfogó fertőtlenítés
 • Területhez és gyakorisághoz illeszkedő megoldások
 • Elégedett végfelhasználók
 • Magasabb produktivitás
 • Általános költségcsökkenés

Az alábbi három Santoemma technológia segítségével testreszabott megoldást talál minden helyzetre:

 • Powertec rendszer
 • Foamtec rendszer
 • IdroFoamRinse rendszer

Powertec rendszer

A Powertec rendszerrel egy géppel elvégezhető a takarítás és a fertőtlenítés. A Powertec gépekkel folyékony habot fújhat a mosdóhelyiség minden felületére, amit néhány perc elteltével leöblíthet, végül a fennmaradó vizet és habot fel is szívhatja a felületről. A gép használata után a helyiség minden felülete tiszta, mikrobáktól mentes és száraz lesz.

A Powertec modellek mindegyike egy fehér, vékony, könnyen leöblíthető habbal borítja be a felületeket. A rendszer kevés vizet használ, és alkalmas a mosdók gyakori tisztítására és fertőtlenítésére.

A modellsorozat két tagja:

 • Hálózati: Powertec30
 • Akkumulátoros: Powertec30 - Battery
A Powertec rendszer speciális padlótisztító feje
A Powertec rendszer speciális padlótisztító feje

A Powertec gépek speciális padlótisztító feje segítségével keménypadlók takaríthatók fúvó-extrakciós eljárással: a padozat tisztító oldatos permetezését egy lépésben annak felszívása követi. A padlóról feloldott szennyeződést az erőteljes szívóhatás maradéktalanul eltávolítja, majd végül a piszkosvizes tartályba szállítja.

A padló néhány másodperc alatt tökéletesen tiszta és száraz lesz.

A folyamat elvégezhető egy lépésben is, de letapadt szennyeződés esetén lehetséges a felület előzetes permetezése, átdörzsölése, és az oldat külön lépésben történő felszívása is. A fejen található speciális sörték segítik a makacs szennyeződések eltávolítását.

A tisztítószert nem szükséges kézzel bekeverni, mert a gép vegyszer tartályából automatikusan a tiszta vízhez adagolja azt. A pontos felhasználásnak köszönhetően a gép nem pazarolja a szereket.

A Powertec rendszer működése

Foamtec rendszer

A Santoemma szabadalmaztatott Foamtec rendszere kompakt hab segítségével tisztítja és fertőtleníti a mosdóhelyiségek felületeit. A gép a takarítás minden lépését képes elvégezni a habszórás utáni öblítést és felszívást is beleértve.

A Foamtec modellek kompakt habja különösen hosszú behatási időt tesz lehetővé, így a gép jelentősen szennyezett területek takarítására is kiválóan alkalmas.

A sorozat három modellből áll, amik különböző kapacitással és autonóm működési idővel rendelkeznek, így a legkülönfélébb helyeken is alkalmazhatók.

A Foamtec rendszer működése

IdroFoamRinse rendszer

Az IdroFoamRinse rendszer tagjai innovatív, elektromos meghajtású takarítógépek, amik megszakításmentes habos takarítást tesznek lehetővé. A habgeneráláshoz és öblítéshez a gép a vezetékes vízhálózatot használja, így tulajdonképpen korlátlan autonóm működésre képes. A vegyszer külön tartályban található, és automatikusan kerül bekeverésre a beállított adagolás szerint.

Az IdroFoamRinse gépek olyan területek takarítására ideálisak, ahol rendelkezésre áll padlóösszefolyó nyílás, így a maradék víz és hab felszívása nem szükséges. Alkalmas többek között zuhanyzók, gőzfürdők, uszodák, wellness komplexumok és kempingek gyors és hatékony takarítására.

Takarítási folyamat

A takarítási folyamat a géptől függően három, illetve négy lépésből áll:

 1. Tisztítandó felületek habos szórása (falak, szaniter, zuhanyzók és panelek)
 2. Vegyi hatás a szennyeződések és a baktériumok ellen
 3. Tiszta vizes öblítés
 4. Maradék víz és hab felszívása a padozatról (csak Powertec és Foamtec rendszer)
Habszórás
Habszórás
Vegyi hatás
Vegyi hatás
Öblítés
Öblítés
Felszívás
Felszívás

További kiegészítők

A Santoemma Mosdó Program takarítógépei több kiegészítővel is felszerelhetők.

 • A Powertec, Foamtec és IdroFoamRinse modellek a tisztító oldatot egy speciális szórópisztoly segítségével 100 mikronos szemcseméretűre képesek porlasztani. A 100 mikronos porlasztás esetén a szemcsék egyenletesen oszlanak el a tisztítandó felületen, miközben enyhén benedvesítik azt. Pár perc elteltével a részecskék elpárolognak, és a felületek szárazzá válnak. Az oldat így a felületen töltött hatóidő alatt fejti ki fertőtlenítő hatását. Ezzel a megoldással gyorsan fertőtleníthető minden mosható felület.
 • A Powertec, Foamtec és IdroFoamRinse modellek másik szórópisztolya a fertőtlenítő oldatot levegő és 50 mikron méretű szemcsék keverékeként fújja a felületekre. A cseppeket apró méretüknek köszönhetően a kifújt légáramlat könnyen eljuttatja a terület bármely pontjára. A szórópisztoly megfelelő alkalmazásával a környezet gyorsan és egyenletesen teríthető. Az 50 mikronos cseppek a felületeket néhány percre kis mértékben nyirkosítják.
 • Ezeken felül a Foamtec és IdroFoamRinse gépek kibővíthetők egy speciális 7 mikronos szárazköd generátorral is. A szárazköd kellő ideig történő generálása a helyiségeket teljesen megtölti, majd néhány perc hatóidővel teljesen fertőtleníti. Így még a legnehezebben hozzáférhető pontok is könnyedén fertőtleníthetők a felületek nedvesítése nélkül. A gép a folyamat során a fertőtlenítendő helyiségben hagyható, vagy azon kívül is működtethető. Utóbbi esetben csak a fertőtlenítőszeres tartályt kell a helyiségben elhelyezni. A szárazködös eljárás olyan érzékeny és kritikus közegek gyors és átfogó fertőtlenítésére is alkalmasak, mint egy mentőautó vagy mentőhelikopter beltere.

A Santoemma Mosdó Program gépeit megvásárolhatja a Flor webáruházán keresztül, vagy további hasznos információkat találhat a Santoemma angol nyelvű weboldalán.