A Fimap GxL padlósúroló automata medence mentén takarít

Fimap padlósúroló gépek kis területekre fejlesztve

Ha nagy terület tisztításáról van szó, mindenki számára egyértelmű, hogy a takarítógépek használata elkerülhetetlen. Azt már kevesebben tudják, hogy a kisebb területek gépi tisztítására is van megoldás. A Fimap kínálatában megtalálhatók kisebb területekre fejlesztett padlósúroló automaták, melyekkel lényegesen hatékonyabban lehet a takarítási munkálatokat elvégezni, mint a hagyományos eszközökkel.

A kevesebb néha több… avagy esetünkben majdnem mindig

A kisebb területek takarítása elsőre talán nem is tűnik említésre méltó problémának, hiszen azt gondolhatnánk, hogy ezek a területek jól és hatékonyan takaríthatók moppal és takarítókocsikkal, ugyanakkor ez a valóságban csak az első 1-200 négyzetméterig igaz, utána viszont vagy a takarítás minősége romlik drasztikusan, vagy a feladat idő- és energiaigényessége nő exponenciálisan. Talán kevéssé ismert tény, hogy a takarítandó területek 90%-a 1000 négyzetméternél kisebb terület, és csak a 10%-a nagyobb ennél a méretnél.

A legtöbb takarítandó terület kisebb mint 1000 m²
A legtöbb takarítandó terület kisebb mint 1000 m²

Takarítási módszerek kis területek esetén

Az első számú és leggyakoribb takarítási mód a kisebb területek esetén a háztartási, szalagos, vagy kentucky mop, a takarítókocsi és a facsaró. Ez a legolcsóbb, legelterjedtebb megoldás, de higiéniai szempontból rendkívül gyenge hatásfokú. Egy fokkal jobb higiéniai szintet biztosít a padlósúroló kefe használat vízlehúzóval kombinálva, és végül ott vannak a mikroszálas lapos mopok, amik – főleg előkészítéses technológiával – megfelelő higiéniai szintet biztosítanak, de elég nagy erőkifejtés szükséges a megfelelő színvonalú felmosáshoz. A fenti technológiák közül mindegyiknek van előnye és hátrány, de mindegyiknél közös a kis hatásfok és a lassú munkavégzés.

A fenti problémakör elegáns és hatékony megoldása egy padlósúroló automata alkalmazása, mellyel a munkavégzés nagy mértékben gyorsul, a végeredmény pedig magasan felülmúlja a manuális takarítás eredményét.
A kisméretű padlótisztító gépekkel a fentiek mellett víz és tisztítószer is megspórolható, valamint a vízvisszaszívásnak hála a padló lényegében azonnal szárad, nincs csúszásveszély így pedig táblázni sem kell.

A Fimap kisgép flottája

A Fimap három gépet kínál az 1000 négyzetméternél kisebb, vagy azt kis mértékben meghaladó területek tisztítására. A legkisebb, könnyű, kompakt gép a Genie, melyet a GL és végül GxL követ a sorban.

Érdemes figyelembe venni, hogy a gépek elméleti tisztítási kapacitása egy idealizált érték, mely egy motivált kezelőszemélyt, és minimális átfedéseket feltételez, a valóságban egy lassabb kezelő, és a nagyobb átfedések miatt érdemes az elméleti maximális kapacitás felével, 60%-ával számolni.

Fimap GL és GxL – A nagy gépek teljesítménye a kis gépek mozgékonysága mellett

Míg a Genie XS kompakt és könnyű padlósúroló automata, kifejezetten kis helyekre fejlesztve, addig a Fimap GL és Gx Lmár nagyobb területek tisztítására alkalmas, akár az iparban, nagy kihívást jelentő környezetben is.
A GL 300 négyzetmétertől 900 négyzetméterig terjedő felületek takarítására alkalmas, még a GxL már az 1000-1200 négyzetmétert is elérheti, kialakítástól függően akár meghajtómotorral és rotoorbitális kefemozgatással kombinálva.

Fimap GL

A Fimap GL magába foglalja a nagy gépeknél megszokott teljesítményt és technológiát. Bármilyen szennyezettségű területen használható, az ipar minden területén. Még a kanyarokban is tökéletes vízfelszívó képességének köszönhetően kiválóan alkalmas kis, vagy zsúfolt területek takarítására, ahol eddig csak a kézi takarítás volt elképzelhető. A takarítási folyamat padlósúroló automatával való elvégzése hatékony, költségkímélő, és mivel a gép egy lépésben súrolja és szárítja a padozatot, a területet fele annyi idő alatt kitakarítható.

Fimap GL padlósúroló automata takarítás közben
A zsúfolt helyek takarítására is tökéletes

További előnyök

 • Az ütésálló műanyag tartály teljesen megvédi a mechanikus alkatrészeket.
 • A GL PRO és PLUS változatban is elérhetők, melyeken már LCD kijelző segíti a gyorsabb és intuitívabb munkavégzést.
 • Az Eko mód segít energiát és vizet spórolni.
 • A kormány magassága és dőlésszöge állítható, így mindenki megtalálhatja a számára ideális pozíciót.
 • A gép tartályai eltávolíthatók, ami a feltöltést, a leeresztést és a karbantartást is elősegíti. A gép feltöltése és leeresztése akár csöveken keresztül is történhet.
 • Színkódolt alkatrészek segítik elő a napi karbantartást, így elkerülhető, hogy kimaradjanak karbantartandó alkatrészek, területek.
 • A színes kijelzővel szerelt verziókon a gép karbantartásához szükséges oktatóvideók közvetlenül a kijelzőn megtekinthetők.
 • A beépített töltő lehetővé teszi, hogy a padlósúroló automata bárhol tölthető legyen, ahol van 220 voltos konnektor.
 • A parabolikus padlótörlő sínnek a gép minden mozgását leköveti, így még kanyarokban is tökéletes a vízvisszaszívás, ami azonnal száradó padlót eredményez.
 • Biztonsági kar, melyet ha elengednek, azonnal leáll minden funkció.
 • 15 literes tisztavizes tartály.
 • A GL akár 30 kg-os kefenyomást is képes kifejteni a padlóra.
 • 2 óra független működés

Fimap GxL

A GxL a GL nagytestvére, a főbb különbségek az opcionális motoros meghajtás, illetve a rotoorbitális kefeegység opció.

További előnyök

 • A GxL modellek rotoorbitális kefeegységgel is kaphatók, ami sokkal nagyobb hatásfokú takarítást tesz lehetővé, hiszen ilyenkor a kefe minden pontja egyenletesen érintkezik a tisztítandó felülettel, egyenletes és mélyreható tisztítási teljesítményt nyújtva.
 • A GxL meghajtómotoros verzióban is kapható, ezen modellek biztonsági kulccsal indíthatók.
 • 25 literes tisztavizes tartály
 • Akár 40 kg-os kefenyomás
 • A GL PRO és PLUS változatban is elérhetők
 • Akár 3 óra független működés

Alkalmazási terület: bevásárlóközpontok, raktárak, bemutatótermek, gyártócsarnokok műhelyek, konyhák, étkezdék szűk részeinek takarítására.

Fimap Genie – Egy kompakt takarítógép 300 nm takarítására

A Fimap Genie a padlósúroló automaták igáslova. Bár viszonylag régebbi modell, pont ez bizonyítja, hogy mennyire átgondolt, megbízható konstrukció, hiszen hosszú évek óta a Fimap egyik legsikeresebb kis gépe. A Genie az évek alatt folyamatosan kapott kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokat, ennek hála mára az egyik legkiforrottabb kis méretű padlósúroló automata. A Genie kapható hálózati csatlakozóval ellátott verzióban, akkumulátoros és hengerkefés kialakításban, ezáltal a gép rendkívül sokoldalú, szinten bármilyen feladatra bevethető. Okos és kompakt kialakításának köszönhetően a takarítógép ideális szűk helyek tisztításához, valamint zsúfolt helyeken a berendezési tárgyak közötti manőverezésre.

A Fimap Genie termékcsalád

A Fimap Genie takarítógépet könnyű kezelhetőség és ergonomikus kialakítás jellemzi. A kormány magassága állítható, hogy minden operátor megtalálja a számára ideális magasságot, illetve ez a manőverezhetőséget is nagy mértékben javítja. A kormányon kialakított kezelőszervek egyszerűek és intuitívak, így még a kevésbé képzett operátorok is könnyen boldogulnak a használatukkal.

A Fimap Genie állítható kezelőkarja kiváló ergonómiát biztosít
Ergonomikus kialakítás, könnyű szállíthatóság és könnyű működtetés jellemzi

További előnyök

 • A takarítógép az alacsony felépítésnek hála sok olyan területet elér, ahova egy nagy gép nem fér be.
 • A Genie B akkumulátoros üzemideje meghaladja az egy órát.
 • Mind a tiszta, mint a piszkos vizes tartály eltávolítható a könnyebb töltés, leeresztés végett.
 • 10 literes tartálykapacitás, mely 100 nm tisztítására is elegendő.
 • Parabolikus padlótörlő sín, mely leköveti a gép minden mozgását, ezáltal garantálható a tökéletesen száraz padló, még ott is, ahol sokat kell a géppel kanyarogni.
 • A tartályban lévő szűrő garantálja, hogy a rendszer nem tömődik el, és mindig jut elég víz a kefékhez.
 • A gép keféje egyszerűen, szerszám nélkül cserélhető.
 • A padlótörlő gumi tisztítása és cseréje gyors és egyszerű.
 • A takarítógép kompakt és praktikus kialakítása lehetővé teszi a kis helyen történő szállítást és tárolást.
 • Akár 20 kg kefenyomás.
 • A hengerkefés verzió kisebb söprési feladatok ellátására is alkalmas, így ideális olyan helyeken, ahol darabos szennyeződés is előfordul.
Fimap Genie Bs áruházban takarít
Genie Bs – Ideális választás áruházakba, illetve minden olyan helyen, ahol apró darabos szennyeződés is előfordul

Fenntarthatóság

A Fimap takarítógépeket a körforgásos gazdálkodás elvei mentén tervezik, ennek jegyében cél a maximális teljesítmény elérése a lehető leghosszabb ideig. Ezen felül a termékek életciklusának minden fázisa (gyártás, használat, hulladékkezelés) kiemelt figyelmet kap, ami elősegíti csökkenteni a gépek ökológiai lábnyomát. Ezek az intézkedések még csak a kezdetét jelenti egy hosszú átállási folyamatnak, mely végül elvezethet a tökéletesen ökosemleges és fenntartható működéshez.

A Fimap útja a karbonsemlegesség és a fenntartható gazdálkodás felé.
A Fimap útja a karbonsemlegesség felé