Werner & Mertz Professional, Go Green Kezdeményezés

Go Green: A Tana zöld átalakulása

A Werner & Mertz professzionális részlege számára 2022 minden eddiginél zöldebb év lesz. Ugyan a Green Care Professional márka termékei eddig is kiemelkedő környezeti teljesítménnyel rendelkeztek, idén még ehhez képest is emelik a lécet.

A Green Care Professional család folyamatosan bővül

A Go Green projekt keretében a mainzi székhelyű gyártó szakemberei intenzíven dolgoznak a fenntartható Green Care Professional márka portfóliójának jelentős bővítésén. Ezzel egy időben a Tana Professional márka számos termékének összetételét és csomagolását is felülvizsgálják, és a körforgásos gazdaság elveit követve optimalizálják. Így idővel ezek a termékek is bekerülhetnek a Green Care portfólióba.

Ez jelentősen megnöveli a foglalkozásszerűen végzett takarításhoz szükséges újrahasznosítható megoldások körét.

„A Green Care Professional összetevőivel új mércét állítunk fel a környezetbarát termékek számára. Ezek a formulák gyakran még jobb tisztítási teljesítményt is kínálnak.” – foglalta össze dr. Paula Barreleiro, a Tana-Chemie GmbH készítményfejlesztési vezetője. „Következetesen ezt az utat követjük a Go Greennel. Ehhez a Green Care Professional márka körkörös fenntarthatósági koncepciójának tapasztalatait és technológiáit használjuk fel.”

A felülvizsgált termékek jeletékeny része hamarosan olyan neves tanúsítványt fog viselni, mint a Cradle-to-Cradle minősítés, az EU Ecolabel vagy az osztrák ökocímke. „Ezek a tanúsítványok jól látható jelei annak, hogy termékfejlesztéseinkkel új szintre emeljük ügyfeleink fenntarthatóságát. Számunkra ez a legígéretesebb út a körkörös jövő felé” – mondja Xiaoming Bai, a nemzetközi termékmenedzsment és marketing vezetője.

A Werner & Mertz Go Green Kezdeményezése
A Werner & Mertz Go Green Kezdeményezése

A következő nagy lépés

A Tana-Chemie GmbH 1987 óta fejleszt ökológiai termékeket takarító szakemberek számára. A környezetbarát termékeket 2011 óta a Green Care Professional márkanév fogja össze. A vállalat már több éve azon dolgozik, hogy a Tana Professional portfolió termékeit is a körforgásos gazdasághoz igazítsa. A következő nagy lépést 2022-re tervezték: „Ez minden bizonnyal a Go Green évünk lesz” – mondja Bai. „Az év végére a tervezett termékek nagy részét áthelyezzük Green Care portfóliónkba.”

A nagy átállás keretén belül számos termék érkezik az épülettakarítás, konyha, mosoda és személyi higiénia területén. Receptúráik és csomagolásaik meg jobban illeszkednek a körforgásos gazdaság holisztikus megközelítéséhez. A receptúrákban növelték a biológiailag lebomló, így a biológiai körforgásba visszavezethető növényi alapanyagok arányát. A csomagolás kiváló minőségű újrahasznosított műanyagból készült, és a Design for Recycling irányelvei szerint készült, hogy használat után is zárt technológiai körben maradjon.

„Tana Professional termékeinket alapjaiban dolgozzuk át annak érdekében, hogy beépíthessük őket a Green Care portfólióba.” – mondja Barreleiro. „Jó példa SANET lavocid szanitertisztítónk, ami az átállás óta a EU Ecolabel tanúsítvánnyal rendelkezik. A recept mostantól tartósítószermentes, és megújuló növényi eredetű felületaktív anyagokat, valamint természetes citromsavat tartalmaz. Ezenkívül a csomagolás most 100 százalékban újrahasznosított anyagból készül, amely azután újrahasznosítás révén a körben tartható.”

A Green Care Professional és Tana Professional termékeket megvásárolhatja a Flor webáruházban.

A Go Green projektről további információt (angol nyelven) a www.lets-gogreen.com oldalon olvashat. A termékeket pedig a Green Care Professional nemzetközi oldalán is megismerheti.