Tork Elevation mosdóhigiéniai adagolók

Hol van a mosdóhigiéniai adagolók optimális helye?

Új közösségi mosdó kialakításakor és felújításkor joggal merülhet fel a kérdés: vajon hogyan kell ideálisan elhelyezni az adagolókat. A kérdés tisztázásához összegyűjtöttük a Tork mosdóhigiéniai adagolók rögzítésével kapcsolatos ajánlásokat.

Milyen szempontok határozzák meg az optimális elhelyezést?

A megfelelő hely általában olyan pozíció, ami könnyen elérhető és ergonómiailag is megfelelő. Előnyös olyan helyet választani, ami a felhasználók mosdóhelyiségben végzett tevékenységeihez illeszkedik: a kéztörlő adagolók szerencsésebb helyen vannak a csap mellett, vagy a kijárat előtt, mint a kézmosótól befelé elhelyezve. A felhasználók megfelelő áramlásának kialakításával elkerülhetjük a tumultust, és optimalizálhatjuk a helyiség áteresztőképességét is.

Az ergonómiai szempontoknak megfelelő rögzítés is fontos, hiszen ez kényelmesebbé teszi az alkalmazást. Az ergonómia azért is fontos, mert kényelmetlen testtartás megterheli a szervezetet, és az izom-csontrendszerre is hatással van.

A jó elhelyezés a pénztárcát is kíméli

Kevesen gondolnak bele, de a tekercses és középmagos rendszerek esetében az adagoló elhelyezése a fogyásra is hatással van. Ezen rendszereknél a felhasználók általában „megkapaszkodnak” a papír végében, majd kezüket leengedik, és utána tépik le azt. Belátható, hogy a legtöbb ember számára ugyanazon a ponton kényelmes letépni a papírlapot. Így a szükségtelenül magasan elhelyezett adagoló hosszabb letépett lapméreteket eredményez.

A Tork adagolók csomagolásának mindegyike tartalmazza a felszereléshez szükséges piktogramos útmutatót, ami a megfelelő pozícionáláshoz szükséges méreteket is ismerteti.

Kéztörlő adagolók

A Tork 553000 és 553100 cikkszámú Elevation adagolók elhelyezését a csomagban található sablon segíti. Ennek alsó vonalát 120 cm magasságban kell a felszerelés idejére ideiglenesen felragasztani. A sablon alsó vonala nagyjából az adagoló szájához illeszkedik, így tervezés során a kéztörlő tartó alsó vonalát ide érdemes pozícionálni.

Tork 553000 hajtogatott kéztörlő adagoló
Tork 553000 hajtogatott kéztörlő adagoló
Helyezzük 120 cm magasságra
Helyezzük 120 cm magasságra

Toalettpapír adagolók

A Tork 554000 és 555000 tartaléktekercses toalettpapír adagolók felhelyezése hasonló módon, sablon segítségével történik. Ezen cikkek esetében a tépőél és a sablon alsó vonala 70 cm magasan kell, hogy elhelyezkedjen.

Tork 555000 toalettpapír adagoló
Tork 555000 toalettpapír adagoló
Az optimális pozíció 70 cm
Az optimális pozíció 70 cm

Középmagos adagolók

A fent leírtak alapján a középmagos adagolók esetében különösen érdemes figyelembe venni a gyártó javaslatait. A felszerelés a hajtogatott kéztörlőtartókhoz hasonlóan történik, de az alsó pontot 125 centiméterre érdemes igazítani.

Tork 559000 középmagos törlő adagoló
Tork 559000 középmagos törlő adagoló
Az ideális magasság 125 cm
Az ideális magasság 125 cm

Szappanadagolók

A folyékony és habszappan termékek tartóinak felszerelésénél más szempontokat szokás figyelembe venni. Ezek a mosdófelszerelések sok esetben kézmosó vagy pult fölé kerülnek elhelyezésre, így az adagoló és az alatta található berendezés közti helyet kell megfelelően megválasztani. A szappanadagolók alját legalább 15 centiméterrel az alatta található felület fölé kell helyezni. Ha csepptálcát is kíván valaki felhelyezni, a 15 cm minimális távolságot ekkor is javasolt figyelembe venni.

Tork 556150 habszappan adagoló
Tork 556150 habszappan adagoló
Legalább 15 centivel a mosdó fölött
Legalább 15 centivel a mosdó fölött

Újat épít? Felújít? Vásároljon Tork mosdóhigiéniai adagolókat a Flor webáruházban.

Az adagolókról további információkat a Tork márka weboldalán olvashat.