Mercator Gogrip kesztyű ipari használatban

Eldobható nitril kesztyű – az ideális védelem

A munkavégzés során kiemelten fontos a kézvédelem. Nehéz fizikai munkavégzés esetén evidens, hogy masszív, vastag kesztyűvel védjük kezeinket, de ugyanilyen fontos a kézvédelem akkor is, ha piszkos, zsíros, olajos helyen dolgozunk, vagy vegyszerekkel érintkezünk.

Latex, vinil, nitril – melyiket válasszam?

A takarítási, karbantartási munkák során az ember sűrűn érintkezik vegyszerekkel, melyek kiszáríthatják a bőrt, marhatnak vagy kontakt ekcémát okozhatnak, így a kézvédelem elsődleges fontosságú az ilyen munkáknál. Az egyszer használatos, eldobható kesztyűket a hétköznapokban összefoglalóan csak „eldobható gumikesztyűnek” nevezzük. Ezek a termékek anyagukat, és felhasználási területüket tekintve is sokfélék.
Az alábbi táblázatban soroljuk fel a vinil, latex és nitril kesztyűk tulajdonságait.

A vinil, latex és nitrili kesztyűk tulajdonságait összehasonlító táblázat.

A fenti táblázat alapján az általános felhasználást tekintve a nitril kesztyű a legjobb választás, különösen, ha figyelembe vesszük a latex allergén és allergizáló tulajdonságát.
A teljes lakosság 4,3%-a* allergiás a latexre, az érzékeny bőrrel rendelkezőknél ez az arány 7,2%. Ráadásul minél többet érintkezik valaki latexxel, annál valószínűbb, hogy kialakul nála ez a fajta túlérzékenység. Az egészségügyi dolgozók 9,7%-a érzékeny a latexre, többségüknél a letex kesztyűk használata váltja ki idővel az allergiát, és pont ez az oka annak, hogy az utóbbi időben az egészségügyi területen is egyre jellemzőbb a nitril kesztyűk használata. Ez egyszerre szolgálja az egészségügyi dolgozók és a betegek biztonságát is.

(*A National Center for Biotechnology Information kutatásai alapján.)

Mercator Nitrylex termékcsalád – Kiváló minőségű nitril kesztyűk minden területre

A Mercator Nitrylex termékcsalád az alábbi területekre kínál magas minőségű kesztyűket.

Takarítás

Takarítás esetén a funkcionalitás a legfontosabb szempont. Enyhébb igénybevétel esetén a költséghatékony Nitrylex Basic kesztyűket ajánljuk, fokozottabb igénybevételnél a megerősített Classic a jó választás, a legmagasabb minőséget a Nitrylex Black képviseli az eldobható kategóriában.

A tartós kesztyűk kategóriájában egyszerűbb munkákhoz a klasszikus citromsárga háztartási latex kesztyűt ajánljuk, de ahol fontos a nagyobb kémiai és mechanikai ellenállóképesség, és elvárt a maximális biztonság, ott az ideális választás a Mercator High Protect tartós nitril kesztyű.

Ipar

A Mercator Nitrylex nitril kesztyűk az ipari munkák során is kiváló segítséget jelentenek a kézvédelem területén. Könnyű- és nehézipari üzemekben, vagy akár a vegyiparban az irritációk és fertőzések elkerülésének módja a megfelelő higiénés követelmények betartása, valamint a megfelelően megválasztott védőkesztyűk használata.

Gogrip – ha számít a fogásbiztonság

A prémium minőségű Mercator Gogrip nitril kesztyűk kiváló illeszkedésüknek köszönhetően lehetővé teszik a precíz munkavégzést és a kesztyűk 3D gyémántmintázata biztosítja a maximális fogásbiztonságot, még nehéz körülmény között is. A Gogrip kesztyűk négyféle színben érhetők el.

Egészségvédelem

Egy orvosi vizsgálat során a maximális higiéniai fenntartása a páciensek és az orvosi személyzet biztonságának alapja. Sok esetben szükséges a steril kesztyűk használata, más típusú interakcióknál elég a nem steril vizsgálókesztyűk használata.

HoReCa

HoReCa területen sokféle feladat adott, a szállodai takarítás esetén elterjedt a tiszta fehér színű kesztyűk használata, az éttermi konyhákban inkább a praktikum érvényesül, a catering esetén pedig a manapság oly népszerű fekete szín az ideális választás.

Élelmiszeripar

Az élelmiszeriparban, és az élelmiszerfeldolgozás területén is kiemelkedően fontos az élelmiszerbiztos kesztyűk használat, ezáltal biztosítható az alapanyagok és a készétel maximális higiéniai színvonala.

Mercator nitril kesztyűk az élelmiszeriparban
A Mercator nitril kesztyűk nélkülözhetetlenek az élelmiszeriparban

Szépségipar

A fodrász- és tetováló szalonokban a fekete kesztyűket preferálják, a kozmetikákban a kék színnel építhetünk bizalmat, a szépségszalonokban pedig a hölgyek számára vonzó rózsaszín az ideális választás.

A Mercator eldobható nitril kesztyűit és más termékeit keresse a Flor webáruházában!

A National Center for Biotechnology Information kutatását itt érheti el.